Oktober/november 2020

Så har coronaen igen sat sig på dagsordenen, og her i vinterhalvåret er det desværre ikke længere en mulighed for ret mange, at tage en tur ud på vandet for at få luft og lægge lidt afstand til dens tunge skygge.

Vi håber I alligevel klarer jer igennem denne trælse tid, og i stedet kommer ud i naturen eller får ladet op på anden vis.

Corona og havnekontoret

Fra i dag, torsdag 29. oktober, skal man bære mundbind på havnekontoret, da her jo er offentlig adgang.
Der må i øvrigt kun være en person ad gangen i havnekontoret, så I opfordres til, så vidt muligt at skrive eller ringe.

Corona og kranen

De fleste af jer er gode til at holde afstand til havneassistenterne og hinanden, og de der glemmer det, minder vi lige om det.
Sikkerhedshjelm, som er påbudt på det skraverede arbejdsområde, kan lånes sammen med en afspritningsserviet. Alternativt er man selvfølgelig velkommen til at medbringe sin egen hjelm.   

Arbejde på Nokken

Fra på mandag 2. november arbejder NFS med udløb fra regnvandssystem på Nokken.
Der opsættes hegn om arbejdsområdet, der foregår på det yderste stykke mod vandet. 

Vinterpladsen

Der er ved at være godt fyldt op på vinterpladsen, og der ser pænt ud de fleste steder.
Husk at løse dele som f.eks. stiger fast til stativet, dels for at vi kan flytte dem uden at gøre skade, og dels for at undgå uønskede gæster i bådene. 

Husk også at fjerne eller stramme wirer, liner, fald mv, så der ikke er noget, der står og slår og larmer i blæsevejr.

   

Bådpladser vinter

Hvis I vil lade båden ligge i vandet vinteren over, indtil påske, er I velkomne til at søge ind i inderhavnen – husk blot at informere havnekontoret om hvor I så lægger jer. Det har vi brug for at vide, når bådene kommer i vandet igen, og i øvrigt kunne det også være, at vi kontakter jer, hvis der sker noget uforudset.

Sørg også for afpassede fortøjninger, som dels klarer vandstandsændringer og blæst, og dels holder båden inden for egen plads og dermed fri af andre både.

El og vand

Vi lukker for strøm og vand i hele havnen og vinterpladsen 15. november til 1. april.

I inderhavnen er der dog mulighed for strøm, men hvis man har behov ud over ladestrøm, skal havnekontoret have besked, så vi kan sætte en bimåler på.

 

Mastekran

Kortlæseren på mastekranen virker nu efter hensigten, så adgang foregår med havnekort, og der kan/skal derfor ikke længere bruges nøgle.
Havnekortet købes i automaten ved havnekontoret eller ved Lauses. Man kan godt indbetale forskellige beløb på kortet, og desuden betaler man depositum op 50,-. Depositum og indestående beløb får man refunderet, når man sælger kortet igen i automaten. Det gælder 5 år. 
Prisen er den samme som det tidligere kostede at leje en nøgle.
Der er opsat en udførlig vejledning, men kranen er kun aktiv, så længe kortet sidder i læseren! Man skal altså lade det sidde i under hele operationen, ellers slukker kranen. 
Der skal være min. 25,- kr. på kortet, som trækkes straks. Efter 25 min trækkes yderligere 1,- kr. per minut.
Af sikkerhedsmæssige årsager slukker kranen også, når den har været inaktiv i 5 min. Så trykker man igen de to knapper i bunden af fjernbetjeningen ned, og kan så fortsætte.

Fortøjninger og tovværk

Bruger man ikke sin bådplads vinteren over, så tag fortøjninger og liner med hjem.
Dels fordi en vinter er hård ved fortøjningerne, men også fordi vi vedligeholder broer mv og tjekker fortøjningspæle i løbet af vinteren, og skifter de pæle der trænger.
Og selvom vi prøver at passe på jeres tovværk mv, har vi oplevet at det forsvinder.

Tømmergraven

Den nye marina i Tømmergraven er så småt begyndt at tage form.
Ud over beplantningen og byggeriet i land, er der rammet pæle til broer langs Midtermolen, i bunden af basinnet og til læmolen.
Der bliver etableret pladser til større både, 33-48 fod, og for at få større fleksibilitet i pladsernes størrelse, bliver hver anden fortøjningspæl erstattet af en bøje.
Der bliver tale om robuste og høje fortøjningsbøjer, ligesom pælene også vil være høje.

Oprensning/uddybning

I løbet af næste uge, uge 45, vil der blive taget bundprøver rundt omkring i havnen.
Det er en del af forarbejdet til den uddybning/oprensning, der skal foregå i løbet af vinteren.

Når I oplever fejl og mangler, så henvend jer til havnekontoret, så vi kan få det ordnet.

Sidst opdateret 08. marts 2021