November 2019

Foredrag i sejlerstuen: ”Søredning set i helikopter-perspektiv”

Torsdag d. 28. november kl. 18.30-20.30 er vi så heldige at få besøg af redningshelikopterpilot og major i flyvevåbnet Ole Andersen, der vil holde foredrag om søredning, herunder om søredningsressourcerne i danske farvande, sikkerhed til søs, redningsmidler og forholdsregler for at undgå ulykker. 

Når ulykken er sket – hvad gør man, hvordan undgår man hypotermi, og hvad forventer søredningstjenesten.

Alt sammen fortalt og illustreret med video og billeder fra aktuelle hændelser fra den virkelige verden.

Så kom og deltag. Tag gerne madkurv og drikkevarer med.

Tilmelding til mig på lim@nyborg.dk er nødvendig og foregår efter først-til-mølle-princippet.

Vagttelefonen 

Beredskabet har overtaget pasning af vagttelefonen uden for almindelig kontortid i lavsæsonen. Så ring kun på vagttelefonen i weekenden og på hverdage mellem kl. 1530 og 0800 hvis det er tvingende nødvendigt. 

Vi vil selvfølgelig stadig gerne hjælpe jer hvis det er vigtigt, og så kontakter Beredskabet os. 

Vi passer fortsat selv vagttelefonen om sommeren.

Vild med Vand

Havnens Dag er d. 13. juni 2020, og der ser ud til at være stor opbakning til at deltage. Mange af klubberne, Marinehjemmeværnet og redningshelikopter vil gerne byde ind med aktiviteter, så det bliver en aktiv dag med masser af liv i havnen.

Spildevandstank og sanitært anlæg

Da vi ikke kunne få liv i den gamle pumpe til det anlæg, der står i inderhavnen ved den gamle mastekran, har vi købt et nyt anlæg, som vi er ved at installere. Det skulle være driftsikkert, er meget enkelt at bruge, og suger hurtigt tanken tom.

Tankanlægget er tilsluttet det kommunale kloaksystem, og I skal huske bruge det. 

Dels skal vi alle være med til at passe på miljøet her i havnen, og dels skal man faktisk helt op i Kattegat for at komme så langt væk fra land, at man må tømme sin toilettank i havet.

Kanalen og det gamle DSB færgeleje

Det gamle DSB-færgeleje skal delvis opfyldes med sand, og arbejdet, der medfører at kanalen spærres for al trafik i sydenden, udføres i november og december 2019. Bådejerne i kanalen er varskoet, og man kan stadig sejle ind og ud via Østerhavnen.

Tømmergraven

Arbejdet med at etablere en ny marina i Tømmergraven påbegyndes efter planen i december i år.

Husbåde

Politikerne har besluttet at åbne for muligheden for at lægge husbåde i Nyborg Marina. Der er tale om 2-4 husbåde, der bl.a. skal leve op til meget strenge krav omkring konstruktion, forsyning mv. 

Kranbooking

Da der har været en del problemer med kranbooking-programmet, bl.a. har mange ikke modtaget den mail de skulle bekræfte deres tid på, har jeg fået fjernet den funktion. 
Så nu er det mere enkelt – når man booker en tid, og har udfyldt felterne er tiden booket, og man skal ikke foretage sig yderligere.

El-biler

Jeg har fået mange henvendelser omkring el-biler, der lader op på havnen, særligt en helt bestemt. 

Jeg sætter stor pris på, at I er opmærksomme på det, og modtager gerne billeder med oplysninger om dato og tid, hvis nogen ser en el-bil lade op i marinaens el-standere, som jo kun er til brug for sejlerne. 

Vinter i inderhavnen

Hvis I vil lade båden ligge i vandet vinteren over, er I velkomne til at søge ind i inderhavnen – husk blot at informere havnekontoret om hvor I så lægger jer. Det har vi brug for at vide til foråret, når bådene kommer i vandet igen, og i øvrigt kunne det også være, at vi har brug for at kontakte jer, hvis der sker noget uforudset.

Skrot og gamle stativer

Så er det sidste chance for at redde sit gamle, rustne stativ, trailer mv, hvis det står bagest på vinterpladsen. 

Skrothandleren kommer snart og henter det, der enten ikke er hentet eller tydeligt afmærket med bådnavn og pladsnummer.

 

Sidst opdateret 31. marts 2020