Marts 2018

Så blev det forår??

Men kun på kalenderen. Der er fortsat lukket for vandet på vinterpladserne, men vi håber naturligvis at kunne åbne igen omkring 1.4, så alle kan nå at få klargjort båd i god tid inden søsætning. Husk dog, at der lige skal være arbejdstemperatur, inden man går i gang med bundmaling og polering, men vil man gerne i gang før 1.4, så giv os en melding på Havnekontoret, så sætter vi gerne en vandslange op til dig, når det igen er frostfri.

Nyborg Marina Facebook side

Vi har jo, for et par måneder siden, oprettet en ny officiel facebookside for Nyborg Marina (ikke at forveksle med Nyborg Motorbådsklubs Nyborg Marina side). Facebooksiden opdateres løbende med forskellige opslag, som nogle af jer muligvis vil finde interessant. Gå derfor ind og synes godt om siden, og anbefal gerne dine Facebook venner at gøre det samme, så vi får informationer og historierne ud til flest muligt interesserede.

Bro 1 og 20

Bro 1 og 20 er nu meldt klar, her ca. 2 måneder før det var planlagt. Det er blevet et par rigtigt fine broer, som pladslejerne nu trygt kan vende tilbage til, når deres både er søsat. Der er således ikke længere grund til at holde skærpet udkik, med afspærringer, ankerbøjer og stålwire på tværs af bassinet.

Gammel mastekran nedlagt

Den gamle mastekran i inderhavnen,er nu nedlagt og vil ikke længere være i drift. Vi henviser til den nye mastekran på servicekajen, som alle har modtaget manual på i december månedsinfo.

Vi vil gerne bede jer alle om at bidrage til et godt miljø omkring vores nye servicekaj og rydde op efter jer, når I har benyttet den nye mastekran. Der står nu 4 træbukke, som I er meget velkommen til at benytte, men de skal blive omkring mastekranen til alles fri benyttelse.

Jollehavn

Der er endeligt langt om længe installeret nye mekaniske nødstop anordninger på 'Hollænderbroen' ind til Jollehavnen. Det vil sige, at vi indenfor meget kort tid igen kan sætte Jollehavnen i drift, og man igen kan søge en plads derinde i det lille beskyttede hyggemiljø til sin jolle eller mindre båd. Kontakt os på Havnekontoret for nærmere info.

Stativer og Bådvogne på vinterpladser

Jeg har været en tur rundt på vinterpladserne for at se, hvad der står af stativer og bådvogne/trailere, der ikke er en del af Nyborg Marinas stativordning. Jeg kan konstatere, at der stadig står en hel del ret fine stativer og vogne (nogle med til salg skilte på) på vinterpladsen, på trods af at der gentagne gange er anmodet om, at de fjernes.

Jeg vil være så frygteligt ked af at benytte regulativets tekst og håndhæve konsekvensen som nævnt i de gentagne anmodninger om at fjerne jeres ejendom fra vinterpladsområdet, hvis I er trådt ind i stativordningen.

Mange af jeres stativer og bådvogne/trailere er i alt alt for god stand til, at vi blot bortskaffer dem. Så tag ansvar og bring dette på plads snarest, inden vi ser os nødsaget til at det er os, der rydder op – igen. Det er naturligvis kun dem, der er indtrådt i stativordningen, der har et stativ eller en vogn stående, der skal reagere og få fjernet det privatejede, de har stående.

L 23 bortauktioneres

Vi har en efterladt L 23 liggende i Marinaen. Ejeren er ukendt, og han er efterlyst og fremlyst i aviser m.m. Det er ikke lykkedes at finde ejeren, og båden vil derfor blive bortauktioneret, som den beses og forefindes uden retur og reklamationsret. Indtægten vil gå til at betale det beløb, der skyldes til Nyborg Marina for pladsleje, og vil der være overskud, vil ejeren igen blive forsøgt fremlyst, således at et evt. overskydende beløb kan afregnes til ham/hende.

Båden befinder sig i vandet og er beliggende på plads 439. Båden kan besigtiges ved aftale med Havnekontoret.

Bud bedes afgivet til mig inden 31. marts, hvor auktionen stopper. Vi ser gerne, at båden bliver i Nyborg Marina, så derfor sættes auktionen i første omgang op her blandt de nuværende pladslejere. Jeg forbeholder mig dog ret til at offentliggøre auktionen bredere, hvis der ikke kommer rimelige bud i forhold til bådens stand.

CITAT fra sidste nyhedsbrev - men desværre fortsat to meget aktuelle punkter

Gode råd

Hvis du har båd i vandet i vinter, så ryk ind i inderhavnen (lige nu er Marina dog frosset til). Strøm er nu slukket på bro 0-1-2-3.

Husk at tjekke fortøjninger jævnligt (der ligger flere både med alt for tynde fortøjninger og i dårlig stand).

Sørg for at fendere er store nok og pumpet op, beskyt din og andres værdier.

Tag de dyre sejl af om vinteren og opbevar dem under tag (læs gerne regulativ).

Tag imod mit tilbud om hurtig nødkommunikationsvej. Send dit pladsnummer til tlf. 2042 7997.

Vi skal alle være her, også naboerne

Husk lige at tjekke at dine fald ikke står og banker imod masten, når det blæser, hvis din båd står på land med mast – Det er frygteligt som nabo, at skulle høre på det om natten – ja I kender det jo selv, når I er ude at sejle, og ikke har fået faldet væk fra masten om natten, så det er nemt at forstå frustrationen hos naboerne. Flere både banker lige p.t. i nederste A række og på plads ved Sejlforening, så tjek lige din.

Husk

Jeg vil gerne tilbyde, at bringe nyheder i månedsinfo fra Marinaens klubber og Erhvervsliv, politikere og andre med en direkte tilknytning til Marinaen, som kan give værdi for Marinaens øvrige brugere at blive informeret om. Det kan være nye tiltag og arrangementer, tilbud på en oplevelse eller ydelse, eller noget helt tredje. Skriv gerne til mig med forslag til indlæg på min e-mail: pew@nyborg.dk.

Vi ses på havnen.

Hilsen
Per, havneleder

Sidst opdateret 29. maj 2019