Marts 2021

Delvis genåbning - så er der godt nyt!

Vi må genoptage udendørs arbejde igen fra mandag 8. marts, og glæder os til at kunne hjælpe jer igen, og give havnen noget af den omsorg, den mangler.

Det er naturligvis med coronarestriktioner: mindst 2 meters afstand, håndsprit osv.

Smittetallet er højt i Nyborg, selvom det heldigvis går den rigtige vej, og vi går ud fra, at I medvirker til at overholde restriktionerne, så vi ikke risikerer at blive lukket ned igen. Ellers vil vi minde jer om det.

Havnekontoret er dog fortsat lukket for personlige henvendelser, men vi kan som altid kontaktes på e-mail: lim@nyborg.dk eller telefon 6333 7083 inden for normal kontortid. 

Kranbooking og søsætning

Vi åbner for kranbookingen i starten af næste uge, men må bede jer være særligt opmærksomme på at holde afstand til havnens medarbejdere ved kranen.

Tilbage til egen plads

For de både, der har søgt ind i inderhavnen for vinteren, er det ved at være tid til at finde tilbage til egen plads, så alle både kan lægge sig på egen plads, efterhånden som de bliver søsat.

Bådpladser

Vi oplever igen i år stor efterspørgsel på bådpladser, især større pladser.

Pt. har vi næsten kun små pladser tilbage, så der er brug for alle ledige pladser, og vi vil også optimere udnyttelsen af pladserne – nogle steder ligger der fx en lille båd på en stor plads.
Vi må også advare jer mod at købe en ny båd, der kræver en større plads, uden at have aftalt det med os, da I kan risikere, at vi ikke har en plads til båden.

Klargøring på vinterpladsen

Med forårsvejret er der også kommet gang i klargøringen af både på vinterpladsen. Det er skønt at se aktivitet her, og de fleste husker også at opsamle slibestøv, malerskaller mv. i en presenning lagt ud under båden. Husk også at skille jer af med affaldet på miljørigtig vis. Olierester kan I fx komme af med i miljøstationen på vinterpladsen eller bag sejlforeningen, men slibestøv skal I selv samle sammen og skille jer af med på genbrugsstationen.

Vand

Da der er sprunget nogle vandrør rundt omkring, skal de repareres inden vi kan åbne for vandet igen.
Desuden er der stadig udsigt til frost, og det første rør sprang læk, en nat der kun lige var en enkelt grads frost, så der skal ikke ret meget til.
I henhold til reglementet er vandet lukket indtil 1. april. Vi håber dog at kunne åbne før, men som sagt skal vi forbi nattefrosten.

El

Der er igen åbent for gratis el fra 1. april. Har man et særligt højt forbrug, skal man dog stadig betale, og have en bimåler på.

Fortøjningspæle

De manglende fortøjningspæle bliver genetableret i uge 10 – den kommende uge. I samme omgang forsvinder de jernbaneskinner, der har ligget ved mastekranen.

Årsmærker

I år sender vi årsmærkerne til jer med brev, fordi havnekontoret er lukket. 

Husk at sætte det på båden, så det er synligt fra broen.

Autocampere

Da den kommende autocamperplads ved Nokken først etableres efter sæsonen, laver vi en midlertidig plads ved siden af handicappladsen ved havnekontoret. Den vil blive afmærket, skiltet og forsynet med strøm.
Desuden vil vi afmærke resten af P-pladsen, så det bliver lettere at udnytte den bedre end nu, så I ikke vil opleve det som færre pladser.

Jollebassin

Som mange nok har bemærket, så samler der sig skidt i jollebassinnet, og selvom der er en pumpe, er det svært at holde pænt. Vi får derfor snart leveret en Sea-Bin, en slags havskraldespand med indbygget pumpe, som spiser skidt i vandoverfladen. Vi håber den kommer til at gøre et godt stykke arbejde.

Kapsejlads

Aftalen om, at Nyborg er vært for en stor kapsejlads, Vegvisir, er netop faldet på plads. 
Vegvisir tiltrækker i omegnen af 200 både, der vil ankomme til Vesterhavnen fra 28. august. Starten går henholdsvis 2. og 3. september.
Tidspunktet falder sammen med Norden i Nyborg, så det bliver nogle dage med stor aktivitet i byen og på havnen.
Vi glæder os, og håber meget på, at det kan gennemføres til den tid.

I skal nok forvente, at det varer noget tid før havnen fungerer og ser ud som vi ønsker, da vi selvsagt har et efterslæb efter den lange nedlukningsperiode.

Sidst opdateret 02. april 2021