Maj 2018

Der er godt gang i søsætning

Og vi kan indtil videre konstatere, at vores nye kranbooking system, er en stor hjælp, for os der skal planlægge, udover at det giver alle jer som brugere, total frihed til at booke når det passer jer. Ganske få har haft udfordringer ved at bruge det, så indtil videre kan vi bare glæde os, over alle de ressourcer vi sparer hos havnens personale, og som vi kan bruge til noget andet der skaber værdi for kunderne hernede.

Vores nye kran, er fortsat fuldstændig fantastisk

Nedfald på både i Marinaen eller på vinterplads

Som nogle nok har fulgt med i, ikke mindst i medierne, har der været mistanke om nedfald fra Koppers, på ca 4-5 både. I den konkrete sag, har det været meget svært at finde materiale nok, til at der kan laves en præcis analyse af nedfaldet, herunder om det indebærer nogen form for sundhedsrisiko, som nogle var lidt bekymret over.

Der er på de omtalte både, forsøgt indhentet prøver, men i næsten alle tilfælde, har dette ikke været muligt. Det kan samtidigt konstateres, at nedfaldet på disse både ikke var af samme udseende, hvilket har gjort det svært med et brugbart resultat. Koppers test har vist, at nedfaldet ikke umiddelbart kom fra dem.

En enkelt båd var dog ikke rengjort, og til den har jeg indkaldt Miljøvagten til at komme og tage en uvildig test. Denne test mangler vi fortsat svar på i skrivende stund.

Til generel info om sådanne sager kan jeg informere om, at det er Miljøstyrelsen der er tilsynsmyndighed for Kobbers. Miljøstyrelsen er informeret af den kommunale miljøvagt.
Nyborg Marina, og dermed mig, har ingen myndighed i sådanne tilfælde, men det betyder ikke, at vi ikke synes, det er vigtigt, at vi arbejder sammen om at sikre mindst mulige scener udefra. Kontakt mig derfor gerne, når I oplever nedfald eller lignende, og jeg vil gerne samle trådene og evt. tilkalde Miljøvagten, når der er grund til det. Grundlæggende vil det dog altid være en sag imellem bådejer og erhvervsvirksomhed, ofte med et forsikringsselskab imellem.

Blå Flag på Nyborg Marina

Nyborg Marina er igen i 2018, kvalificeret til, at det Blå Flag kan vejre i flagstangen på Nokken.

Blå Flag er et kvalitetsstempel, der betyder, at en Marina lever op til nogle krav på flere områder. Blandt andet kan nævnes miljø- og affaldshåndtering, aktiviteter og service faciliteter.

Indbrud i både

Der har i de senere dage været konstateret indbrud i flere både på vinterpladserne. Udbyttet fra de forskellige både, har givet anledning til en del undren, da det har drejet sig om malerrullesæt fra en båd, noget bestik fra en anden, lidt sjatter spiritus fra en tredje (det kan man til nøds forstå ;-), lidt værktøj fra en fjerde, osv. Der er mig bekendt ikke stjålet noget af nævneværdig værdi, hvilket selvfølgeligt er fint, men hvor er det dog træls, at nogle bryder ind i bådene og gør sig til tyv for ingenting af værdi for dem.

Jeg vil gerne appellere til, at vi alle hjælpes ad med at holde et vågent øje. Er der begrundet mistanke, så kontakt straks politiet, i tvivlstilfælde så noter jer vedkommendes udseende og kontakt mig med en beskrivelse, så samler jeg igen trådene, hvis der efterfølgende viser sig tegn på indbrud.

Årsmærke 2018

VIGTIGT – Husk at hente dit 2018 årsmærke til at sætte et synligt sted på din båd. Du bedes afhente det på Havnekontoret. Skulle det ikke være muligt for dig, at hente i åbningstiden, så ring lige til mig, så finder vi en løsning sammen.

Nye Bygninger på Marinaen

Der blev torsdag før St. Bededag, afholdt rejsegilde i de nye bygninger på Marinaen. De nye bygninger indeholder klublokale for Motorbådsklubben, Småbådsklubben, Dykkerklubben og nyt Havnekontor. Bygningerne bagved op imod Dyrehavevej, er opbevaringsrum til de involverede parters klubhardware, samt redskabsrum til Marinaens maskiner og værktøj mv.

Byggeriet skulle oprindeligt have været klar til september 2018, men blandt andet det dårlige vejr, har betydet en udsættelse. Således er planen nu, at der vil være indflytningsklar omkring 1. november.

Desværre er der jo så lidt længere til toiletter i denne sæson, men det gør det ikke lovligt at lukke ud direkte i havnen. Gå i god tid, og benyt toiletter ved Griffensund, eller i den nyere toiletbygning på Vesterhavnen bag Marineforeningen.

Bemærk også en sejlerstue, som vi håber vil være et socialt samlingspunkt, for såvel vores gæster, som daglige brugere på Marinaen. Ærgerligt, at den ikke er klar til en storskærm og lidt hygge under VM i fodbold til sommer, det havde nogle stykker af os nok godt kunne samles om, i sådan en stue. Nå, så må Danmark jo bare kvalificere sig næste gang til en slutrunde også. Så er vi klar.

Sejlsæsonen er skudt i gang

Så det er bare op med sejlene, eller få startet motoren op, og så afsted. Husk at bruge hovedet, selv på en fristende stille solrig dag, og en redningsvest er altid at anbefale, inden det er for sent at tage den på. En redningsvest går fint sammen med et godt glas vin, en kold øl/vand, eller en lille hyggefrokost for anker ved Slipshavn. Sikkerhed er ikke en Skippers ret, men en Skippers pligt.

Og vejret, ja det kan da kun blive bedre end i 2017 sæsonen, ellers kan ingen af os jo forsvare, at vi bruger så meget tid og så mange penge på vores passion, overfor omverdenen

”Gode råd” – gentages gerne igen

Husk lige at tjekke, at motoren kan starte, inden vi kører båden ned til kranen.  

Sørg nu for, at din båd er ordentligt affendret. Hold fast i den gode sejlerskik, og hjælp andre – du får nok selv brug for det en dag.

Igen - Tag imod mit tilbud om hurtig nødkommunikationsvej, send dit pladsnummer til tlf. 2042 7997.

Husk

Jeg vil gerne tilbyde, at bringe nyheder i månedsinfo fra Marinaens klubber og Erhvervsliv, politikere og andre med en direkte tilknytning til Marinaen, som kan give værdi for Marinaens øvrige brugere at blive informeret om. Det kan være nye tiltag og arrangementer, tilbud på en oplevelse eller ydelse, eller noget helt tredje. Skriv gerne til mig med forslag til indlæg på min mail: pew@nyborg.dk.

Vi ses på havnen.

Hilsen
Per, havneleder

Sidst opdateret 29. maj 2019