Maj 2019

Nyhedsbrev maj 2019

Modtagelse

Jeg har haft en virkelig god start her på Nyborg Marina, og synes I har taget rigtig godt imod mig. Mange af jer har været forbi kontoret eller jeg har mødt jer ude på havnen.
Det er en stor fornøjelse at møde jer.

Nye kort og adgang til de nye bygninger

Der har været mange spørgsmål omkring adgang til de nye bygninger, og nu har jeg svar, men læs det hele grundigt:
Hoveddøren står åben hele døgnet, så man kan altid komme ind til betalingsautomaten.
Følgende gælder fra på mandag d. 20 maj:
Der er fri adgang til toiletter, bad og sejlerstue det meste af døgnet, dog skal man kl. 23-06 vise sit BEAS-kort til kortlæseren. Kortlæseren er den boks med tal og koder på, som sidder ved siden af dørene. Det ser måske lidt kompliceret ud, men det er det ikke, for der skal ikke bruges kode, og I skal ikke trykke på noget – døren åbner når I viser kortet til kortlæseren.
Det kræver dog, at I har et nyt BEAS-kort, da alle kort skal være kodede, for at kunne bruges her i det nye byggeri på Havnepromenaden.
Fra på mandag d. 20. maj kl. 8 vil alle kort i betalingsautomaterne være nye og kodede, så det letteste for jer er, at sælge det gamle kort i automaten, og så købe et nyt. Så har I adgang til det samme som hidtil, plus de nye bygninger.
De nye kort trækkes i begge automater – men altså først fra på mandag d. 20. maj kl. 8. Alle kort der trækkes i automaterne vil fra denne dato være de nye, som altså til forskel fra de gamle kort også giver adgang til de nye bygninger.

Hvis I alligevel aldrig bruger de nye bygninger på Havnepromenaden, kan I bare beholde det gamle kort, da I ikke vil opleve nogen forskel.
 
Er man af en eller anden grund meget glad for det kort man har, er man også velkommen til at få det kodet om hos mig, men løsningen med at købe et nyt kort må være det letteste. Indtil videre er det i øvrigt kun mig, der kan kode kortene.

Klubmedlemmerne får enten brikker eller kort, der virker til det samme som almindelige kort, men desuden giver adgang til deres egen klub. Brikker skulle vi gerne modtage mandag, hvorefter jeg straks koder dem efter aftale med de enkelte klubber.

Både med mast

Det er åbenbart kommet bag på flere af jer, at både, der står med mast på, skal være i vandet senest 1. maj, men det står i vores reglement, som man kan få i papirform her på havnekontoret, eller som man kan finde på vores hjemmeside.

Her kan man læse, at både med mast stilles på pladsen ved Sejlforeningen, og at både med mast skal være i vandet senest 1. maj.
Årsagerne til dette er dels, at der er brug for pladsen til parkering i sæsonen, og dels er der, af hensyn til beboerne i området, lavet en lokalplan der også tilsiger, at både med mast skal være søsat senest 1. maj.

Det er naturligvis lettere at beholde sin mast på, men betingelsen er altså, at båden skal være søsat senest 1. maj. Så hvis man ikke kan eller vil gå med til den betingelse, må man tage masten af.
Nogle af jer fortæller, at I enten aldrig har hørt om dette, eller at det aldrig tidligere er blevet håndhævet. Til det vil jeg sige, at udgangspunktet for mit virke som havnemester må være de regler der findes på området, og derfor vil jeg opfordre jer til at læse reglementet.

Hvis man ikke kan finde sin båd ved Griffensund, er det fordi vi, som jeg tidligere har skrevet til jer per e-mail, har flyttet den til A-rækken.

Søsætning:

Husk at en kranbooking gælder for en halv time, så både af hensyn til vores medarbejdere og andre bådejere skal båden og I være klar til aftalt tid.
Husk også at I skal betale i automaten inden kranløft.
Omkring mastekranen, så lad være med at rigge båden til lige ved den, for så kan andre ikke bruge den imens.

På vinterpladserne, altså i A, B og C-rækkerne, skal I lige huske at rydde op efter jer selv, og fjerne stiger, stativer mv. Stiger må ikke låses fast til stativerne, for så kan vi ikke flytte dem.
Dunke med miljøfarligt affald – olie mv – skal I selv tømme ned i beholderne, og altså ikke bare stille ved siden af…

God stil

I sidste nyhedsbrev roste jeg jer, fordi jeg endnu ikke havde hørt en båd med liner og fald, der stod og klaprede. Det vil jeg gerne tage i mig igen, for det sker faktisk tit, men afhænger jo af vindretning og –styrke.
Men altså, flere af jer kan blive meget bedre til at sørge for at de er strammet op. Det er møgirriterende at høre på, og en del af godt sømandskab at have tightet riggen ordentligt op, og det er god stil, at vise hensyn til hinanden - sejlere, beboere og andre brugere.

Arrangementer

31. maj får Nyborg officielt besøg af Dronning Margrethe, idet Dannebrog anløber Kongeskibs Broen. Kongeskibet vil ligge langs kaj hele dagen fra ca 0945-2130.
Sejlforeningen arrangerer i den anledning eskadresejlads, hvor alle kan deltage, hvis de kan holde 6 knob og lytte på VHF ch 77. kan læse mere om arrangementet på Facebook: ”Eskadresejlads med Kongeskibet Dannebrog”.

6.-7. juni er der traditionen tro Danehofmarked, blandt andet med besøg af vikingeskibe på havnen.

Pinsemarkedet flytter op i byen i år, og der vil derfor ikke være nogen aktiviteter på havnen i den forbindelse.
 
Nyborg Marina arrangerer i samarbejde med dykkerklubben Moby Dick Sankt Hans fest 23. juni, og vi krydser fingre for godt vejr, mange deltagere og et flot, levende bål.

Stort og småt

Årslabels ligger klar på havnekontoret, så kom og hent dem og sæt dem på et sted de er lette for os at se fra broen.

Der har været godt gang i udlejningen af bådepladser, så måske er nedgangstiderne forbi. TV-udsendelser med Mikkel Behas eventyrlystne families sejlture har nok måske tændt lysten til at sejle ud i det blå for mange.

Der er lagt ny asfalt på det gravede område ved Havnepromenaden.

I den nye bygning med havnekontor er der nye, lækre bad og toiletter i gangen.
Desuden har vi indrette en sejlerstue til fri afbenyttelse. Her er stole og borde, sofaer og køkken. Vi håber I vil bruge det, og håber også I vil hjælpe med at holde terrassedøren i sejlerstuen lukket om natten.

De bedste hilsner
Havnemester Lis Mylenberg

 

Sidst opdateret 14. april 2020